Επιλέξτε Γλώσσα:

Εργοστάσιο Τριανταφύλλων Χριστάκης Τσολάκης

 

Η τριανταφυλλιά εισαχθεί  στην Κύπρο από τη Δαμασκό, της Μεσοποταμίας, γι 'αυτό είναι επίσης γνωστή ως Rosa Damascena, με τα τριάντα πέταλα. 

 

Στην αρχή του 20ου αιώνα, ορισμένες από τις τριανταφυλλιές μπορούσες να τις βρεις στον περίβολο της εκκλησίας της Παναγίας, στο χωριό Αγρός. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η εκκλησία ήταν το μοναστήρι της ευρύτερης περιοχής του Αγρού. 

 

Tο 1917, ο αείμνηστος Νέαρχος Κληρίδης (θείος του Γλαύκου Κληρίδη, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρος) διορίστηκε ως δάσκαλος στο πατρικό του χωριό, Αγρός. Ήταν πίσω από την ιδέα της επέκτασης της καλλιέργειας της τριανταφυλλιάς με στόχο την παραγωγή ροδοστάγματος.. Αυτό θα συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου ζωής για την τοπική κοινότητα. Ως εκ τούτου, ίδρυσε την «Ένωση μαθητές για τη Διάδοση της Τριανταφυλλιάς», με στόχο την επέκταση της καλλιέργειας του φυτού. Τα μέλη του Συλλόγου είχαν την υποχρέωση να φυτέψουν από πενήντα τριανταφυλλιές κάθε χρόνο. Εκείνοι που φυτεύαν περισσότερες από πενήντα τριανταφυλλιές λαμβαναν χρηματική αμοιβή. Ένας από τους μαθητές του Νέαρχο Κληρίδη ήταν ο Νικόδημος Ι. Τσολάκης, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον αρχικά για την καλλιέργεια της τριανταφυλλιάς και αργότερα για την αγορά και την εμπορία του ροδοστάγματος. 

 

Το 1948ο Νικόδημος Ι. Τσολάκης καλλιέργησε τις δικές του φυτείες τριανταφυλλιάς και άρχισε να παράγει το δικό του ροδόσταγμα. Το 1987ένας από τους γιους του, ο Χριστάκης Τσολάκης, ανέλαβε την επιχείρηση. Εργάστηκε με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων , καθώς και νέων πρωτοποριακών προϊόντων από τα τριαντάφυλλα. 

 

Σήμερα, τα περίφημα οργανικά τριαντάφυλλα της οικογένειας Τσολάκη παράγουν τα ακόλουθα εκλεκτά προϊόντα, γνωστα σε όλο τον κόσμο: 

 

Λικέρ Τριαντάφυλλο-Rose Aperetif-Rose Wine-Αιθέριο έλαιο- Αρωματικά κεριά- Ροδόσταγμα-ΤσάιΣαπουνι-Ξύδι-Μαρμελαδα 

 

Venus Rose Βιολογικά Καλλυντικά 

 

  Πιο πρόσφατα, ο Χριστάκης επέκτεινε την γκάμα των προϊόντων με μια σειρά βιολογικών καλλυντικών, προσφέροντας: 

  • Κρέμα Ημέρας 

  • Κρέμα Νύκτας 

  • Κρέμα σώματος  

  • Ροδόσταγμα για τον καθαρισμό του προσώπου και του σώματος 

  • Andrilena Rose Άρωμα 

  • Όρος Προσώπου 

  • Κρέμα Ματιών 

  • Κρέμα Απολέπισης Προσώπου 

  • Μάσκα Προσώπου 

  • Αφρόλουτρο 

 

Τα καλλυντικά περιέχουν  ροδόνερο και αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου (Rose Damascena) που χρησιμοποιούνται για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. 

 

Το εργοστάσιο καλωσορίζει τους επισκέπτες και είναι ανοιχτό κάθε μέρα για να σας προσφέρουν αξέχαστες στιγμές. 

 

Τον Μάιοείναι ευπρόσδεκτοι εθελοντές για τη συγκέντρωση των ρόδων. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία. Αν σας ενδιαφέρει να έρθετε μαζί μας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Πηγή: Venus Rose Cosmetics