Επιλέξτε Γλώσσα:

Τα σπιτικά της Νίκης

Η εταιρία Niki Agathocleous ltd ιδρύθηκε από την Κυρία Νίκη Αγαθοκλέους το 1989 στον Αγρό οπού τα προηγούμενα χρονιά η κυρία Νίκη έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού και μαρμέλαδες για σπιτική κατανάλωση.
 
Όπως είναι γνωστό σε όλους μας το γλυκό του κουταλιού από τα παλαιοτέρα χρονιά αποτελούσε το ιδανικό κεραστικό για τους φιλοξενούμενους. Έτσι και η κυρία Νίκη Αγαθοκλέους με το μεράκι που κληρονόμησε από την μητέρα τής ξεκίνησε το 1986 να φτιάχνει γλυκά και μαρμέλαδες όχι μονό για σπιτική κατανάλωση αλλά για φίλους και γνωστούς, στη συνεχεία το 1986 κτίζει το πρώτο της εργαστήριο.
 
Το 1989 μετά από μεγάλη ζητήσει η κυρία Νίκη προχώρησε στην ίδρυση τις εταιρίας “Niki Agathocleous ltd” ξεκινώντας έτσι την πιο μεγάλη σήμερα βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων.
 
Το 1992 η εταιρία προχωρεί στην δημιουργία του δευτέρου και μεγαλύτερου εργαστηρίου, ακολουθώντας πάντοτε την παραδοσιακή ποιότητα αλλά εφαρμόζοντας και πάντα όλους του νομούς υγιεινής. 
 
Το 1996 προχωρούμε στην δημιουργία νέων προϊόντων όπως κομπόστα, τοματοπολτό και συσκευασμένα αμπελόφυλλα αλλά και γλυκά και μαρμελάδες για δίαιτα και διαβητικούς. Επίσης πρόσθεσε μια πολύ παλιά συνταγή βγαλμένη από το χωριό του Αγρού την συνταγή του γλυκού τριαντάφυλλου.
 
Το 2003 η εταιρία μετά από υπερβολικά αυξημένη ζήτηση προχωρεί στην δημιουργία του συγχρόνου εργοστασίου τις και αποχτά σύστημα HACCAP και αργότερα προχωρεί και πιστοποιείτε σύστημα υγιεινής ISO 22000.
 
Το 2004 πραγματοποιούμε την πρώτη μας εξαγωγή στην Αυστραλία. Σήμερα η εταιρία στέλνει τα προϊόντα τις σε περισσότερες από 6 χώρες συμπεριλαμβανομένου Αγγλίας, Αυστραλίας, Αμερικής, Ιαπωνία, Γαλλία, Αγυπτου και Ηνωμένα αραβικά εμιράτα.
 
Το 2005 ο παραδοσιακός Σουτζιούκος, αποτελεί πλέον ένα από τα πιο γνωστά μας προϊόντα,  προσθέτοντας επίσης το Χαρουπόμελο, Έψημα, Κιοφτέρια αλλά και τα παστόσυκα.
 
Το 2010 η εταιρία με περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν στο χώρο του παραδοσιακού γλυκού αλλά και σε όλα τις τα προϊόντα. Ακολουθώντας πάντοτε και πιστά τους νομούς υγιεινής σας προσφέρουμε τα πιο νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα.
 
Σας προσκαλούμε στην βιοτεχνία μας στον Αγρό οπού μπορείτε να βιώσετε το παραδοσιακό τρόπο παρασκευής γλυκών μαρμελάδων, σουτζιούκου, χαρουπόμελου αλλά και πολλών άλλον εδεσμάτων.

 

Πηγή: www.nikisweets.com.cy